Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Ιερείς στον Πειραιά αναθεμάτισαν τον Πάπα, τον Βαρθολομαίο και τη Σύνοδο (βίντεο)



Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος (αριστερά). Φωτογραφία: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης
ΑΘΗΝΑ. Δύο ιερείς στον Πειραιά, οι οποίοι ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, ο π. Αγγελος Αγγελακόπουλος και ο π. Ματθαίος Βουλκανέσκου, αναθεμάτισαν τον Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, την Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας η οποία συνήλθε στην Κρήτη τον Ιούνιο του 2016 όλους όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή και επίσης τα κείμενά της.
Την είδηση ανάρτησε ο κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος, θεολόγος και δημοσιογράφος στον ιστότοπο «Φως Φαναρίου», μαζί με τα ηχητικά τεκμήρια.
Το άρθρο της ιστοσελίδας «Φως Φαναρίου» έχει ως εξής: «Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 25 Φεβρουαρίου 2018, δύο κληρικοί της Μητροπόλεως Πειραιώς, οι γνωστοί «αντι-οικουμενιστές» Αγγελος Αγγελακόπουλος και Ματθαίος Βουλκανέσκου, διάβασαν, πανηγυρικώ τω τρόπω, τα δικά τους ‘Αναθέματα’, και αφού αναθεμάτισαν ονομαστικά τον Πάπα Φραγκίσκο και τους σημερινούς ηγέτες των Αρμενίων, των Κοπτών Χριστιανών κ.ά., έκλεισαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης.
Είπαν επί λέξει: ‘Τοις κηρύσσουσι και διδάσκουσι την αίρεσιν ότι ο εκάστοτε Οικουμενικός Πατριάρχης πρώτος εστί άνευ ίσου Ανάθεμα!
Τη ληστρική, αιρετική και οικουμενιστική ψευδοσυνόδω της Κρήτης του Ιουνίου 2016, τη λεγομένη Αγία και Μεγάλη Συνόδω, και τοις κακοδόξοις αυτοίς κειμένοις Αανάθεμα.
Εκτός, δηλαδή, του Οικουμενικού Πατριάρχου, οι Πειραιώτες κληρικοί αναθεμάτισαν και τους άλλους Προκαθημένους και τους επισκόπους, αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος που συμμετείχαν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας και υπέγραψαν τα σχετικά κείμενα.
Αλλαις λέξεσιν ο ίδιος ο Μητροπολίτης Πειραιώς αναθεμάτισε την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Αν αυτό δεν συμβαίνει τότε θα πρέπει να οδηγήσει τους κληρικούς του στο Συνοδικό Δικαστήριο για καθαίρεση. Οσο δεν επιλαμβάνεται του θέματος η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο».
Σημειώνεται ότι ο ιερέας Ματθαίος Βουλκανέσκου, προέρχεται από τη Ρουμανία και αρχικά υπηρετούσε στη Μητρόπολη Βεροίας, από την οποία αποπέμφθηκε για παρόμοιες ενέργειες και τον προσέλαβε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου